Het alom bekende faxapparaat heeft aan populariteit moeten inboeten in verband met de komst van de e-mail, maar toch blijft de fax een belangrijk communicatiemiddel voor bedrijven. JWC biedt u met haar faxdiensten de betrouwbaarheid en veiligheid van faxen en het gemak van e-mail in één product aan. Faxen is eigenlijk nog nooit zo simpel, snel, duurzaam en gemakkelijk geweest.

E- Fax IN

De E-Fax IN dienst van JWC staat ook wel bekend als fax-2-email. Via deze dienst ontvangt u inkomende faxen per e-mail en worden deze inzichtelijk gemaakt in Operator Online. Aan één E-Fax IN kanaal kunt u één faxnummer en één e-mail adres koppelen.

E- Fax OUT

Met de E-Fax Out dienst van JWC kunt u zonder een traditioneel faxapparaat faxen elektronisch aanleveren per e-mail of via Operator Online, waarna deze door JWC worden omgezet naar een traditioneel faxbericht en worden verzonden naar de ontvanger. Aan één E-Fax OUT-kanaal kunt u een aantal e-mailadressen en één afzendnummer toevoegen.

Eenvoudig geregeld

Behalve dat de aanvraagprocedure van de faxdiensten geheel geautomatiseerd is, beheert u uw faxen direct vanuit uw e-mail programma of Operator Online. Bij het versturen van uw fax ontvangt u een bezorgbevestiging met als bijlage het complete faxbericht. U blijft daarnaast op de hoogte van uw verzending door middel van de statuscodes. Voor het ontvangen van uw faxen hoeft u niets in te stellen. Als er naar uw faxnummer gefaxt wordt zullen deze bij uw e-mail binnenkomen. Simpeler is echt niet mogelijk.

Hogere betrouwbaarheid

Wanneer u gebruik maakt van de faxdiensten van JWC heeft u de zekerheid dat al uw faxen veilig aankomen. Al uw faxverkeer gaat over een beveiligde verbinding. Een bijkomend pluspunt is dat al uw vertrouwelijke faxen nooit meer blijven liggen naast het faxapparaat, omdat al uw faxverkeer nu via e-mail verloopt.

Optimale beschikbaarheid

Groot voordeel is dat de faxdiensten van JWC altijd beschikbaar zijn, locatie onafhankelijk, omdat al uw faxen online worden bewaard en inzichtelijk zijn in Operator. Zolang u beschikt over een internetverbinding kunt u overal ter wereld faxen versturen en ontvangen. Flexibeler kunnen wij het niet maken.

Tijdsbesparing

Dankzij de efficiëntere afhandeling van het faxverkeer wordt de productiviteit van uw organisatie verhoogd. Om die reden behoren niet werkende faxapparatuur, faxen die verdwijnen op een grote stapel en de archivering van faxen definitief tot het verleden. Uw faxen zijn direct inzichtelijk per e-mail en online via Operator Online, onafhankelijk van uw locatie. Dit brengt een aanzienlijke tijdsbesparing met zich mee.

Uniek online controlepaneel

Naast de mogelijkheid om uw faxen te versturen en ontvangen per e-mail, beheert u uw faxen via het unieke controlepaneel in Operator. Dit biedt u het grote voordeel dat de faxdiensten van JWC altijd beschikbaar zijn, onafhankelijk van de locatie. In enkele muisklikken verstuurt u ook via Operator faxen, raadpleegt u ontvangen en verzonden faxen, en wijzigt u instellingen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om uw faxen via Operator te beantwoorden, forwarden en opnieuw te verzenden overal ter wereld. Bovendien zijn alle faxen eenvoudig te filteren op afzendernummer, bestemming en periode. Met de faxdiensten van JWC gaat geen enkele fax meer verloren en is er aan de hand van statuscodes direct het resultaat van uw verzending inzichtelijk.

Interessante besparingen

Als u kiest voor de faxdiensten van JWC levert u dit direct financieel voordeel op. Om te beginnen bespaart u op de aanschaf en het onderhoud van uw faxapparatuur. Het faxapparaat kan simpelweg de deur uit. Daarnaast bezuinigt u ook direct op de kosten van papier, toner en elektriciteit. Bovendien kunt u uw telefoonlijn(en) opzeggen en desgewenst de bestaande nummers naar ons porteren. Hierdoor wordt uw besparing alleen maar aantrekkelijker.

Duurzaamheid

Steeds meer organisaties investeren in duurzaam ondernemen. De faxdiensten van JWC bieden u een zeer effectieve en eenvoudige manier om de duurzaamheid van uw organisatie te vergroten. De faxdiensten draaien op groene servers waardoor deze veel energie besparen, en doordat toner en papier totaal overbodig zijn draagt u ook meteen uw steentje bij aan een beter milieu.

Neemt u liever nog geen afscheid van uw faxapparaat?

Heeft u net geïnvesteerd in een nieuw faxapparaat? Geen punt. Dan is T38 de oplossing. T38, ook wel Fax-over-IP genoemd, is een codec welke ingesteld kan worden op veel hardware die VoIP ondersteunt. Via deze codec wordt uw fax omgezet naar een digitale afbeelding die wordt bezorgd bij het platform van JWC waarna uw fax wordt teruggeconverteerd naar een analoog faxsignaal. Hierdoor realiseert JWC een veel hogere betrouwbaarheid bij zowel het verzenden als het ontvangen van faxen. Behalve dat uw faxen via JWC worden verstuurd, verandert er voor u niet veel, behalve dat u bespaart op uw rekening omdat u geen traditionele telefoonlijn meer nodig heeft. U kunt gewoon uw eigen faxapparaat blijven gebruiken.