Veiligheid van uw data

Encrypted Cloud Harddrives

Cloud Harddrive creëert een beveiligd gebied op uw lokale harde schijf, waar de Cloud harde schijven in staan. Alle mappen en bestanden in de beveiligde ruimte zijn beschermd middels een 256-bit encryptie. Als de applicatie op uw systeem word afgesloten worden alle Cloud harde schijven onzichtbaar, waardoor de veiligheid van uw gegevens is gewaarborgd. Bij het starten van de applicatie dient het wachtwoord te worden ingevuld (kan overigens ook worden opgeslagen, indien gewenst) waarna de Cloud schijven weer direct beschikbaar zijn.

Diefstal Beveiliging

Uw Cloud Hard Drives zijn encrypted en wachtwoord beveiligd, dit is de eerst lijn van verdediging tegen diefstal. Als uw computer of laptop zou worden gestolen, dan gebruikt Cloud Hard Drive een unieke code, welke aan uw apparaat is gekoppeld, om op afstand de Cloud hard drive gegevens (bestanden en mappen) te “vernietigen”. Natuurlijk moet de persoon die uw apparaat in bezit heeft, het aansluiten op het internet. Het is dan zelfs mogelijk te zien waar uw apparaat op dat moment is.

Ongelimiteerde Backup

Harde schijven crashen en computers en laptops worden helaas gestolen. Dit betekent echter niet dat al uw data verloren is. Bij iedere toevoeging of wijziging van uw bestanden of mappen in de Cloud Harddrive, wordt uw Vault automatisch gesynchroniseerd en geback-upped! Aangezien onze back-up dubbel wordt uitgevoerd, bieden wij direct herstel bij bovenstaande problemen.
De ongelimiteerde back-up is onderhevig aan onze Fair Use Policy, zodat alle gebruikers gelijke toegang hebben tot de back-up.

Bestanden Revisies

Uw bestanden zijn ook veilig als u deze per ongeluk verwijderd. Cloud Harddrive houdt 14 dagen back-ups bij van uw harde schijven. Het is mogelijk om vorige versies terug te zetten via het online portaal.

Het versturen van data

FileLink

In plaats van het versturen van grote bestanden, het gebruiken van een FTP server of externe website, is het mogelijk bestanden te sturen via FileLink. De ontvanger van het bestand ontvangt een email, met daarin een link om het bestand te kunnen downloaden. Er is ook een speciale Outlook plug-in beschikbaar die het mogelijk maakt om direct een bestand van de harde schijf te kiezen waar dan een FileLink van wordt aangemaakt welke wordt verzonden naar de ontvanger!

FolderLink

Het is mogelijk om toegang te verlenen tot een complete folder in de beveiligde omgeving. De FolderLink stuurt de ontvanger van de link door naar een beveiligde website waar zij bestanden kunnen bekijken en (als daarvoor toestemming is gegeven) bestanden kunnen uploaden. FolderLink maakt het gebruik van FTP geheel overbodig.

Wachtwoord Beveiligd Verzenden

Als u gebruik maakt van de FileLink of FolderLink heeft u de mogelijkheid een wachtwoord in te stellen voor extra beveiliging. De ontvanger dient dan het door u verschafte wachtwoord in te voeren, waarna er toegang tot de bestanden wordt gegeven. Tevens kunt u instellen hoe vaak een bestand gedownload mag worden of een verloopdatum instellen.

Download Statieken Bijhouden

U kunt een email ontvangen wanneer een ontvanger de FileLink of FolderLink activeert. Zo is goed bij te houden wat er met uw bestanden wordt gedaan.

Widgets

Met behulp van de widget, kunt u zelfs folders/mappen in uw website of blog plaatsen. De widget kan worden gebruikt om bestanden te delen van uw harde schijf (denk aan de algemene voorwaarden, pers gerelateerde data, etc). Tevens is er een mogelijkheid om andere gebruikers toe te staan bestanden te uploaden.

Het delen van data

Automatische Synchronisatie

U hoeft zich geen zorgen te maken over het synchroniseren van uw data, sleep uw bestanden naar de Cloud Harddrive en de rest gaat vanzelf. Bij het opstarten van uw systeem wordt direct een synchronisatie check gedaan en worden de harde schijven bijgewerkt, natuurlijk wordt tijdens het gebruik van uw systeem de harde schijven continue bijgewerkt.

Rechten Instellen over de Data

Het delen van een harde schijf houdt in dat alle personen met wie u de harde schijf deelt dezelfde gegevens zien. Elke persoon kan de mappen en bestanden op de harde schijf zien, het is ook mogelijk om een persoon extra rechten te geven om bestanden aan te passen, andere gebruikers uit te nodigen of om bestanden naar ander persoon te sturen.

Wijziging Notificatie

Wijzigingen op uw harde schijf kunt u ook bijhouden. U kunt instellen om een email te ontvangen als anderen iets aanpassen, verwijderen of toevoegen. Dit is ook in te stellen voor bijvoorbeeld een specifiek bestand. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw informatie veilig blijft.

Prullenbak Online

Wanneer een bestand wordt verwijderd van een harde schijf, verdwijnt het bestand van de Cloud Harddrive. Dit bestand is niet weg maar staat, eigenlijk net zoals in de gewone gebruikers omgeving van uw computer, in de Prullenbak Online en kan zo nodig weer hersteld worden.

Delta Synchronisatie

Er wordt gebruik gemaakt van Delta synchronisatie, hierdoor wordt alleen het gewijzigde deel van een bestand gesynchroniseerd. Hierdoor is het gehele synchronisatie proces sneller in vergelijking met het geheel synchroniseren van dat bestand.

Bestanden Negeren voor Synchronisatie

U kunt uw gevoelige bestanden zonder problemen in uw gedeelde hard schijf (alleen lokaal) zetten en uitsluiten voor het synchronisatie proces. U kunt makkelijk een lijst met bestanden en/of mappen maken die niet gesynchroniseerd mogen worden. Deze optie kan ook worden gebruikt als u tijdelijk weinig bandbreedte voor het synchronisatie proces beschikbaar heeft.

Uw data overal toegangkelijk

Online File Manager

Het beveiligde Online gedeelte van de Cloud harde schijf biedt de mogelijkheid om met alle gemak uw bestanden te beheren vanaf elke gewenste locatie. U kunt daar de bestanden en mappen van al uw harde schijven bekijken,uploaden, verplaatsen, kopiëren, hernoemen en delen met anderen.

Windows Explorer / Mac Finder Integratie

In het menu voor rechtsklikken op bestanden of mappen zal nu een Cloud Harddrive menu item verschijnen voor het snel kunnen zoeken in Windows Explorer en Mac Finder.

Mobiele Apps

Er zijn Mobiele Apps beschikbaar voor alle platforms, zoals iPhone, iPad, Android, Windows Phone en Blackberry.

Email2Folder

Elke harde schijf heeft een uniek email adres, hiermee kunnen bestanden direct naar een (gedeelde) harde schijf worden verzonden. De bestanden worden in een specifieke map opgeslagen en zijn beschikbaar om te bekijken en verplaatsen.

Synchroniseer al uw computers

U kunt al uw computers (zakelijk en privé) altijd synchroon houden, ongeacht welke computer hiervoor word gebruikt.